Europa League Live

Na de Champions League is de Europa League het meest prestigieuze Europese toernooi van dit moment. De Europa League is de opvolger van de UEFA Cup, vroeger ook wel bekend als de Europacup II. Waar de kampioenen van de meeste landen meedoen aan de Champions League, vind je binnen deze competitie de clubs die hoog genoeg geplaatst waren op hun nationale ranglijst om Europees voetbal te behalen. Dit is een mooie trofee die vele clubs maar wat graag in hun prijzenkast hebben staan. Bovendien zijn er genoeg grote teams die elk jaar meedoen bij dit toernooi. Dat maakt het live kijken van de Europa League meer dan de moeite waard. De beste Europa League live stream vind je hier.

Hoe werkt de Europa League?

De Europa League is een Europees toernooi dat georganiseerd wordt door de UEFA. Deze Europese cup werd vanaf het seizoen 2009/2010 gespeeld en keert jaarlijks terug. De Europa League begint met een drietal voorrondes. Hierna vindt nog een play-off ronde plaats. Nu zijn alle clubs bekend die definitief aan dit toernooi zullen deelnemen. Net als bij de Champions League begint het hoofddeel van de Europa League met een groepsfase. In totaal doen 48 clubs mee aan deze fase. Er worden 12 groepen gemaakt bestaande uit 4 teams elk. Hiervoor wordt geloot, waarbij de 48 teams verdeeld worden in 4 potten. In pot 1 vind je de sterkste ploegen, in pot 4 de minste ploeg. Uit iedere pot wordt een team geloot voor een poule.

Tijdens de poulefase speelt ieder team twee keer tegen elkaar. Er worden dus 6 wedstrijden gespeeld. De twee beste teams uit de poulefase gaan door naar de volgende ronde. Dit zijn in totaal 24 teams. Toch wordt de hierop volgende knock-out fase met 32 teams gespeeld. De 8 nummers 3 uit de poulefase van de Champions League stromen tijdens deze fase namelijk in. Na een loting wordt duidelijk welke ploegen het tegen elkaar gaan opnemen tijdens deze fase. De zestiende tot en met de halve finale worden over twee wedstrijden gespeeld. Je hebt een uit en een thuis duel. De finale wordt over één wedstrijd gespeeld.

Europa League live kijken

Als je de Europa League live wilt kijken, zit je bij ons goed. Wij bieden je altijd de beste Europa League live streams van dit moment aan. Zo mis je nooit meer de mooiste voetbalmomenten. De Europa League levert namelijk geregeld mooi voetbal op. Alhoewel de beste teams in de Champions League te vinden zijn, zijn er genoeg goede teams die deelnemen aan deze cup. Belgische topper Club Brugge is hier een goed voorbeeld van. Maar ook toppers zoals Ajax, Manchester United, Arsenal, AS Roma, AC Milan, Benfica, Tottenham Hotspur en meer zijn in dit toernooi aanwezig. Deze clubs laten met regelmaat mooie dingen zien.

De Europa League is dus een toernooi dat geen enkele voetbalfan mag missen. Toch kan het zomaar zo zijn dat je geen beschikking hebt over een tv of dat je geen toegang hebt tot de zenders waarop de Europa League live uitgezonden wordt. Gelukkig heb je altijd het internet nog. Op onze site vind je altijd een goede Europa League live stream van een hoge kwaliteit. Zo mis je geen enkel mooi moment meer. Je kunt kijken via je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.