Loting Champions League

Wil je de loting van de Champions League niet missen? Dan zit je bij ons helemaal goed. De loting van de Champions League is altijd een spannend moment. Welke teams gaan het tegen elkaar opnemen? Er zijn lotingen voor zowel de poulefase als voor de knock-out fase. Iedere keer is het weer een verrassing welke ploegen tegen elkaar moeten voetballen. Vooral in de knock-out fase is de kans groot dat grote ploegen het tegen elkaar moeten opnemen. Dit levert altijd vuurwerk op het veld op. Daarom kijken vele voetbalfans graag naar de loting van de Champions League. De loting van de Champions League live kijken? Het kan via onze livestreams. Je vindt hier alles wat je nodig hebt, in hoge kwaliteit.

Wanneer vindt de loting van de Champions League plaats?

Er zijn meerdere momenten waarop er geloot wordt in de Champions League. Ten eerste wordt er voorafgaand aan het toernooi geloot voor de groepsfase. Aan de Champions League nemen 32 teams deel. Deze 32 teams worden in 4 potten verdeeld van 8 teams. De beste teams zitten in pot 1, de minste teams zitten in pot 4. Voor het maken van de poules wordt er uit iedere pot een team getrokken. Dit kan een poule zoals Bayern München – FC Barcelona – Lazio Roma – Club Brugge opleveren. Zo wordt iedere pot helemaal leeg geloot totdat er 8 poules ieder bestaande uit 4 teams zijn gemaakt. Hierna wordt de groepsfase gespeeld.

Na de groepsfase gaan de nummers 1 en 2 uit de poule door naar de volgende ronde van de Champions League. De nummers 3 gaan door in de Europa League terwijl de nummers 4 allen zijn uitgeschakeld voor Europees voetbal. Na de poulefase volgt de knock-out fase. Ook voor deze fase is een Champions League loting nodig. Hierbij worden twee potten gemaakt. In pot 1 vind je de nummers 1 van de poulefase. In pot 2 vind je de nummers 2 van de poulefase. Aangezien 16 teams doorgaan, zijn in iedere pot 8 teams te vinden. Na de achtste finales wordt er nog eenmaal geloot voor zowel de kwartfinales als de halve finales.

Het belang van een goede loting in de Champions League

Als fan van een team kan het interessant zijn om de loting van de Champions League live te kijken. De Nederlandse club die de laatste jaren het vaakst aan de Champions League meedoet is Ajax. Nog niet zo lang geleden wisten zij zelfs de halve finale te bereiken. Voor clubs uit ons land is een gunstige loting van groot belang. Dit kan het verschil betekenen tussen overwinteren in de Champions League, overwinteren in de Europa League of Europees gezien uitgevoetbald zijn. Het kijken van de loting van de Champions League is dan ook een spannend moment.

Kijk de loting van de Champions League live bij ons

Als je op zoek bent naar een hoge kwaliteit loting van de Champions League, zit je bij ons goed. Hier vind je alles wat je nodig hebt om niets omtrent deze Europese competitie te missen. Je kunt bij ons terecht voor alle wedstrijden, maar ook voor alles hier omheen. Ook de loting van de Champions League kun je live bij ons kijken via de beste livestreams. Zo mis je niets meer.